pátek 1. června 2012

Wagner / Janowski cyklus aneb deset operních skvostů v koncertním provedení v budově Berlínské filharmonie

V příštím roce bude celý hudební svět slavit 200. let od narození Richarda Wagnera. Wagner se bude skloňovat ve všech pádech, mnohé operní domy chystají galakoncerty, nové operní produkce a další doprovodné akce. Berlínský rozhlasový symfonický orchestr s dirigentem Markem Janowskim zahájil oslavy již v minulé sezoně.


Rozhlasový orchestr měl a má na programu všechna skladatelova veledíla. Jedná se vždy o koncertní provedení, která za velkého zájmu publika a médií zaznamenala obrovský úspěch. Je to skutečně ojedinělý projekt. Všechna koncertní provedení postupně vychází také na CD nosičích. Některé nahrávky jsou již k dostání, ostatní postupně vyjdou. 

 

V příští sezoně se uskuteční koncertní provedení kompletního Wagnerova Prstenu. A to v naprosto fantastickém obsazením, které naleznete ZDE. První ze dvou oper cyklu jsou na programu 22. a 24. listopadu 2012. Siegfried poté 1. března 2013, Soumrak bohů 15. března 2013. Prozatím se dají vstupenky na celý cyklus objednat. Od 1. července 2012 bude možné koupit lístky na jednotlivé opery cyklu. Více informací o vstupenkách naleznete na oficiální webové stránce orchestru.